вівторок, 10 травня 2016 р.

Інтерактивні дидактичні матеріали

Створення навчальних інтерактивних вправ за допомогою ІКТ – особлива форма самостійної діяльності учнів, розумовий розвиток дитини, а головне – становлення творчої, креативної особистості. В наші часи створено безліч цікавих серверів для створення інтерактивних вправ. Використання таких сервісів на уроках значно підвищить рівень засвоєння нового матеріалу учнями, зробить урок цікавим. захоплюючим, динамічним. Сервіси зручні та зрозумілі у використанні, навіть для початківців. Легкість та зручність їх використання значно зменшить час підготовки вчителя до уроку.

Приклади завдань, створених за допомогою сервісів LearningApps.org, jigsawplanet.com, Фабрики кросвордів можна переглянути на сторінці Онлайн-інтерактив.

LearningApps - безкоштовний сервіс, який пропонує технологія Веб 2.0, для створення інтерактивних ігрових додатків для навчання. Це інтерактивний конструктор для розробки завдань у різних режимах – «Пазли», «Встанови послідовність», «Вікторина з вибором правильної відповіді» та ін. Основна ідея упражненийзаключается в тому, що учні можуть перевірити і закріпити свої знання у привабливій для них ігровій формі.Перевагами сервісу LearningApps.org є - привабливий інтерфейс з переважаючим білим фоном, на якому виграють яскраві кольори зображень, проста іконографія, зрозуміла навігація, мобільність, інтеграція з іншими сайтами та, що не менш важливо, сайт доступний українською мовою.Кожний створений у додатку ресурс може бути використаний як самостійне завдання. Також можна тематично об'єднати окремі завдання різних видів. Інтерактивні ресурси створюються за допомогою шаблонів, але на етапі підготовки завдання кожний користувач може проявити винахідливість та творчі знахідки, які можуть бути безмежними, а в результаті органічно впишуться в ідеї різних за формами бібліотечних заходів.

Jigsawplanet (пазлы) - дозволяє створювати онлайн-пазли, необхідна лише готова картинка для закачування на сервер.Для створювання пазлів реєстрація не потрібна.

Фабрика кросвордів - дозволяє створювати онлайн-кросворди. Ви можете швидко створити кросворд та згенерувати його онлайн для навчання або відпочинку, а також можете розгадувати кросворди інших відвідувачів сайту. Цей сервіс безкоштовний.

Как пользоваться сайтом puzzlecup (Фабрика кросвордів)

Padlet (онлайн дошка) мережевий сервіс для створення електронної стіни. Сервіс, який дає можливість працювати дистанційно як із учнями, так і з коллегами, впроваджувати елементи дистанційного та «перевернутого навчання». Формами роботи можуть бути групові та індивідуальні заняття на уроках і в позаурочний час. Віртуальна стіна Рadlet безкоштовний Web- ресурс. Для роботи з ним реєстрація не обов’язкова. Стіну Рadlet можна вбудувати у блог, сайт, на будь-який ресурс, де можна застосувати html-код.

Немає коментарів:

Дописати коментар